Hvordan et polyurethangulv er fremstillet

Hvad er polyurethan? Polyurethan er en type gulvbelægning, der har været populær i omkring 30 år. Det består af to forskellige slags væske: en med lange molekyler og en med korte molekyler. De blandes sammen og hældes derefter på dit undergulv (det træ, du lægger på jorden). Når de tørrer, danner disse væsker en fast plastiklignende belægning, som man kan gå på uden at det knirker eller knækker, som gamle gulve normalt gør.

Polyurethan er en type plast

Polyurethan er en type plast. Det er flydende, når det bliver fast, når det tørrer. Der er to væsker, der blandes sammen og derefter hældes på dit undergulv. Den væske, der har lange molekyler, danner en belægning, der er fast og ikke knirker eller revner. Den væske, der har korte molekyler, infiltrerer træet og gør det stærkere.

Det fremstilles ved at blande polyol og diisocyanat

Polyurethan fremstilles ved at blande to væsker sammen. Det drejer sig om polyol og diisocyanat. Blandingen af disse to væsker danner et fast plastlignende materiale, som man kan gå på, uden at det knækker eller knirker.

Når du hælder polyurethan på dit undergulv, skal du sørge for, at gulvet er rent og tørt. Hvis der er snavs eller fugt på overfladen, kan det forstyrre tørringsprocessen og give problemer senere hen. Polyurethan tørrer normalt inden for 24 timer, så du vil kunne gå på det ret hurtigt efter installationen. Hvis du har tunge møbler, anbefaler vi dog, at du venter mindst 72 timer, før du flytter noget over overfladen.

Blandingen opvarmes, indtil den bliver klistret

Først blandes polyol og diisocyanat sammen i et stort kar. Denne blanding opvarmes, indtil den bliver klistret og kan hældes på dit undergulv (det træ, du lægger på jorden). Når du hælder denne væske, skal du sørge for, at der ikke er snavs eller fugt på overfladen; ellers får du problemer senere, når tørringen finder sted. Efter 24 timer efter at være blevet hældt på din gulvoverflade vil du kunne gå direkte på den uden at der opstår knirken eller revner. Men hvis tunge møbler skal gå over overfladen umiddelbart efter lægningen, skal du vente mindst 72 timer, før du flytter noget hen over overfladen.

Herefter hældes det flydende materiale på gulvbelægningen

Det flydende materiale hældes derefter på gulvfladen. Sørg for, at overfladen er ren og tør, før du begynder at hælde. Polyuretanen vil danne en fast plastiklignende belægning på overfladen, som man kan gå på uden problemer. Typisk tørrer det inden for 24 timer, men ved tungere møbler skal du vente mindst 72 timer, før du flytter noget over overfladen. Efter installationen skal du sørge for at holde øje med eventuelle spild eller lækager, da de kan skabe langtidsskader på din nye gulvbelægning!