Hvad er en diamant egentlig?

En diamant er et klart, ekstremt hårdt, naturligt forekommende mineral, der består af kulstof. Diamanter er det hårdeste kendte naturlige materiale på jorden. De er også den mest populære ædelsten. Polishing cloths bruges til at rense og polere diamanter.

Diamanter findes i en række forskellige farver, herunder gul, hvid, blå, grøn, rød og sort. De mest populære diamanter er klare eller hvide, og er oftest dem man ser på smykker såsom ringe og armbånd.

Diamanter findes i kimberlitter, som er klippeformationer, der enten indeholder diamanter eller diamantholdigt materiale. De fleste af verdens diamanter kommer fra kimberlitter i det sydlige Afrika. Andre vigtige kilder er bl.a. Australien, Brasilien, Rusland og Indien.

Diamanter klassificeres på en skala fra D (den højeste værdi) til Z (den laveste værdi). Kvaliteterne afspejler stenens klarhed, farve og slibning. Polishing cloths kan bruges til at rense og polere diamanter af alle kvaliteter.

Når du køber en diamant, er det vigtigt at overveje de “4 K’er”: karatvægt, slibning, farve og klarhed. Poleringsklude kan bruges til at rense og polere alle typer diamanter.

Hvad er poleringsklude?

Poleringsklude er fremstillet af blødt stof, der er imprægneret med et mildt slibemiddel. De bruges til at rense og polere diamanter og andre ædelstene. Pudseklude ridser eller beskadiger ikke diamanter.

For at bruge en poleringsklud skal du blot gnide stenen med kluden i en cirkulær bevægelse. Friktionen vil få de slibende partikler til at

Sådan gør du diamanter pæne igen

Polishing cloths er den bedste måde at rengøre dine diamanter på. De fjerner snavs og rester, der har ophobet sig med tiden, og får dine diamanter til at funkle som nye igen. Følg blot nedenstående trin for at komme i gang.

Saml dine forsyninger. Du skal bruge en poleringsklud, varmt vand og en skål eller en vask. Gør dine polishing cloths våd i det varme vand. Gnid forsigtigt diamantsmykket med den våde klud. Skyl smykket med rent vand, og dup det tørt med et håndklæde. Beundre dine funklende diamanter!

Polishing cloths har flere fordele: de har et vand-, ethanol- og olieresistent polymerbarrierelag, der er lamineret på kludefibrene, hvilket beskytter kluden mod slitage og sikrer, at diamanterne holdes i god kontakt med prøveoverfladen, så der opnås en hurtig præparation til en minimal omkostning. De har også en lavt klæbende lim, der holder polerklædet sikkert på skiven, men som samtidig gør det let at fjerne det uden at efterlade rester på præparationsskiven.